uitreiking GroenLintje aan GeertLindenhols
Uitreiking GroenLintje

GroenLintje voor GeertLindenhols!

Geert Lindenhols werd maandag 27 november tot zijn grote verassing vereerd met een Groen Lintje van GroenLinks. Nadat Geert enthousiast was begonnen aan een rondleiding met uitleg voor de aanwezigen op zijn bedrijf, werd hij onderbroken door twee dames van GroenLInks, die hem in het zonnetje zetten. Fractievoorzitter Erik Verheijen speldde hem vervolgens het groene lintje op zijn sweater.
 

De fractie en het bestuur van GroenLinks geven het groene lintje aan een Woldenaar die op bijzondere wijze bezig is geweest met duurzaamheid, op welke wijze dan ook. Dat Geert hier veel aandacht voor heeft mag duidelijk zijn. Hij is al ongeveer 15 jaar met de verbouw en persing van koolzaadproducten bezig. Twee van zijn tractoren rijden volledig op koolzaadolie. Hij heeft het hele filterproces zelf uitgedokterd en gemaakt tot een 100% duurzaam proces. De olie wordt opgewarmd door zonnecollectoren en daarna tot een extreem zuivere olie gecentrifugeerd. Het afval wordt, samen met de strostof, tot energiepallet geperst. De stro wordt verhakseld en als koeboxen stro gebruikt wat de mehtaanuitstoot van de stal reduceert. Het koozaadschroot verwerkt Geert tot een koeienbrok die beter schijnt te zijn dan de gangbare sojabrok.

Geert is zeer innovatief geweest in de toepassing van een Groninger molen, waarbij hij veel werk heeft verricht om dit politiek mogelijk te maken. De daken van zijn schuur zijn vol gelegd met ReestdalEnergie zonnepanelen en zijn bedrijf levert meer energie dan het kost.