Meetup Zwolle met Jesse Klaver - Vliegveld Lelystad

Op 6 februari was er een meetup met Jesse Klaver in Zwolle. GroenLinks leden uit De Wolden Joop Verburg en Imke Berghuis (lijsttrekker) waren erbij.

Op de protestbijeenkomst in Zwolle waren wij met 600 anderen en het doel van de bijeenkomst was duidelijk. GL kamerlid Suzanne Kröger schetste haar niet aflatende inspanning om de kamer te overtuigen van afzien van het onzalige plan tot uitbreiding vliegveld Lelystad, dat een grote omgeving van Lelystad in een straal van meer dan 100 km zal beroven van  rust en ruimte.
Zij introduceerde Leon Adegeest, die ongeveer in z’n eentje de onwaarheden uit het dossier naar boven bracht. Valse berekeningen opzettelijke gevolgen achterhouden, feiten verdraaien etc. Wat kan 1 man al veel bereiken!

 Jesse Klaver liet op inspirerende wijze weten dat hij alleen maar genoegen neemt met afstel. Niets uitstel, dat heeft de geschiedenis van Schiphol wel bewezen. Zodra er vastgestelde grenzen in geluid of overlast werden overschreden, werden nieuwe berekeningen het veld in gestuurd en kon er weer uitgebreid worden. Het draait allemaal om geld en macht: economisme. Er wordt geen rekening gehouden  met hoe ernstig de gevolgen van overlast voor de burgers zijn.

Zoek elkaar op; zoek medestanders in andere regio’s en de massa kan uiteindelijk het verschil maken. Weg met de plannen voor vliegveld Lelystad. Zelfs in Drenthe zijn we niet veilig voor toekomstig laag overvliegend vakantieverkeer. Zoek andere oplossingen! Doe het anders, doe het duurzaam. Zorg voor goede verbindingen met openbaar vervoer ook naar andere landen.

OM 23.00 uur zat Jesse al weer bij Jinek om het standpunt van Groen Links overduidelijk te maken. Geen uitbreiding airport Lelystad!

Joop Verburg